خواص تمشک

تمشک ميوه اي شبيه شاه توت و توت فرنگي است و به رنگ زرد يا سرخ مايل به سياه يافت مي شود. ميوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام يا پخته، شربت، کمپوت و … خورده مي شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها مي رويد و گاهي آن را مي کارند.

raspberry-ketones-side-effects
نام هاي ديگر تمشک، توت وحشي و سه گلي است. ساقه هاي تمشک نرم و به رنگ قرمز و داراي خارهاي دراز است. برگ هاي آن متفاوت و بيضي شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه هاي اره اي است.

گل هاي تمشک به رنگ هاي سفيد، صورتي يا به صورت خوشه در ماه هاي مرداد پديدار مي شود و تا مهر دوام مي آورد.

قسمت هاي مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از : ميوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .

۱خواص

۱) جوشانده  برگ تمشک در يک ليتر آب براي درمان انسداد مجاري ادرار مفيد است.

۲) تمشک سرشار از ويتامين هاي C وK است و داراي خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت مي باشد.

۳) تمشک خون را تصفيه مي کند و براي کساني که به روماتيسم مبتلا هستند، بسيار مفيد است.

۴) تمشک يبوست مزاج را معالجه مي کند.

۵تمشک براي تسکين درد سودمند است، زيرا تمشک داراي اسيد سالسيليک مي باشد.

۶ تمشک خون را قليائي مي کند و قند آن براي مبتلايان به مرض قند مفيد است.

۷) شربت تمشک براي بيماران مبتلا به سرخک و مخملک تجويز شده است.

۸) تخم و دانه اي که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نيز خرد نمي شود، ولي وقتي خورده شود درمعالجه ي يبوست و خشکي مزاج به طور طبيعي بسيارمؤثر است و سبب مي شود که يبوست به کلي رفع گردد.

۹) شربت تمشک، مخلوط با آب براي رفع تب تجويز شده است.

۱۰ خوردن تمشک براي مبتلايان به مرض قند( ديابت)، تبهاي صفراوي، التهاب مجاري ادرار، گلو درد( آنژين ) مفيد است.

۱۱) جوشانده گل تمشک يا برگ تمشک در يک ليتر آب براي درمان ترشحات زنانگي، خونريزي در فواصل قاعدگي ، اخلاط خوني، وجود خون در ادرار، گريپ، گرفتگي صدا، آب آوردن نسوج و بيماري هاي پوستي اثر شفا بخش دارد. جوشانده را بعد از هر وعده ي غذا يک استکان مي خورند.

۱۲) جوشانده گل يا برگ تمشک( به روشي که گفته شد) در استعمال خارجي براي درمان زخم هاي دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار مي رود و بيمار با غرغره کردن اين جوشانده دهان را مي شويد.

۱۳) جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه مي کند، بدين منظور بايد ?? تا ?? گرم برگ خشک تمشک را در يک ليتر آب سرد بخيسانيد و به مدت ?? دقيقه آن را جوشانده و سپس بگذاريد ?? دقيقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزي سه بار، هر بار يک فنجان آن را بين غذاهاي اصلي بنوشيد.

۱۴) جوشانده فوق براي تسکين درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشي معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.

۱۵ خوردن جوشانده برگ تمشک به مقدار ? تا ? فنجان در روز و بين غذاهاي اصلي، بند آوردن ادرار را معالجه مي کند وبهترين دارو بر ضد درد کيسه مثانه است.

۱۶) اگر  برگ خشک تمشک را در يک ليتر آب بريزيد و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقيقه جوشانده و پس از ۱۰دقيقه دم کشيدن و صاف کردن آن، به مقدار ۲ فنجان در روز بين غذاهاي اصلي بنوشيد، دردهاي نقرسي و بسياري از انواع رماتيسم را آرام مي کند.

۱۷) اگر  برگ خشک تمشک را به بجوشانيد و پس از دم کشيدن و صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو براي شستن بيماري برفک، جوش هاي صورت و يا هر نوع تحريکات ديگر پوست به کار ببريد ، اثر شفابخش دارد.

۱۸) تمشک داراي خاصيت ضد عفوني کننده است.

۱۹ تمشک به علت دارا بودن ويتامين هاي C وK براي اوره و فشار خون مفيد است.

۲۰) براي معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئيد و سپس ورقه نازکي از تمشک به مدت يک ساعت روي صورت بماليد. اين کار را چند بار تکرار کنيد تا کک و مک صورت از بين برود.

۲۱) برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روي محل بيماري هاي پوستي قرار دهند، بيماري را التيام مي دهد.

۲۲ گوشت پردانه تمشک، داراي خواص توت فرنگي است و ترشي خون را از بين مي برد.

۲۳) تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترين زهکش سوراخ هاي پوست است.

 

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *